Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven i skolbiblioteket en rast, betraktandes en ankommande snöstorm växa i styrka. Håhå jaja. Även skriven för ett prompt på DeviantART.


Om Våren

En visa för dig vill jag sjunga
Om längtan, och om denna vår.
Min kärlek till dig, min älskade,
Gjorde vintern båd’ lång och svår.
Jag gömde min sorg under snön -
I mörkret fällde jag mången tår.

Jag hör göken vart jag än vandrar;
I trollskog, på sjöstrand och åkerjord.
Med längtan fyller mig fågelns kall
Dess rop hörs klart i syd och i nord.
Ibland stannar jag upp, lyssnar
Och tänker tyst uppå dina ord.

Bäcken sjunger en porlande vårsång
Och luften fylls av sommarljud.
Vid Valborgsmäss har frusna mullen
Båd’ mjuknat och iklätts blomsterskrud.
Din röst och dina andetag leker
Dansar som solsken över min hud.




Bunden vers (Rim) av Jygri
Läst 381 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-27 22:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jygri