Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barn har förmågan att se det barnsliga i allt.


Ett gammalt barns längtan ut

Vilken lycka
det bor ett barn
i min kropp
ett lyckligt liv
vars lycklighet smittar av sig
på andra

visst är jag vuxen
på ett vuxet sätt
politiskt korrekt
men innanför min ömma hud
finns det bara barn
som vill njuta som bara
ett barn kan

visst har jag förpliktelser
fattas bara annat
jag liksom många med mig
fast i mitt huvud
lever ett fridfullt barn
beredd att
förändra världens rotation

visst lever inte folk upp
det finns osynliga stopp
synligt utanför
utan sitter fast i sitt
cementerade helvete

fast de heller vill
som ett barn skutta
planlöst omkring utan
givna ramar och ingrodda
ramar

världen är till för oss
som har barnet inom oss
fattas bara annat

jag liksom många med mig
är beredda att offra det
tråkiga inrutade
bara för att liksom ett barn
sola sig i glansen av sin
oskuldfullhet




Fri vers (Fri form) av T.R Ekman
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-28 17:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

T.R Ekman
T.R Ekman