Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

veden minns

 

elden brinner knastersånger 
röken ringlar
vidaom
doft av ceder
doft av sandel
hälsar nattens cirkel

veden minns
stjärnor
sol måne
regn snö
värme kyla

fjärilsfröns
lätta
vindström
den hisnande känslan i maggropen
upptäckariver
upptäckarglädje
upplever 
åter vindhänder 
att vara i

här
här
här är vackert

vindfrö lämnar vind
är fjärilsfrö
landar mjukt in i
jordehand

skimrande
eldvackert det
var
där

ombonat varmt
ljuslockande kittlar ögonvrån
frö sträcker livsvilja
närmre
närmre
är plötsligt ljusomgiven
kisande i möte med starkljus
växer växa
susa
susa vind

i vind
i träd

en symfoniorkester står i dalen
stammar rötter kronor
jord eld vatten luft stjärnstoff 

nätter dagar
dagar nätter
kind lägges till stam
hör mitt hjärtas sång

dagar nätter
nätter dagar
hand lägges till stam
älskade trädbroder

vår boplats behöver dig
trädet ljusfylls 
djup är  kärnan

yxan sjunger 

trädet minns

fjärilsfrös lätta vindström
vindfrö jordehand

mannen
nynnar lovtack
delar stammen

kvinnan
nynnar lovtack
samlar grenar pinnar ris

 år sommar vandrar
hösten nalkas

yxan sjunger
veden klyves

mannen nynnar
lovtack
staplar vackertrave
i balans

kvinnan nynnar
lovtack
lägger ved i flätad
korg

vinter andas
elden brinner
skimrande ansikten
strålar berättarandning


tältduken andas

Moder Måne lockar dem in i stegsång
silverdalen skimrar
vitsilverblå
mjukvindar smeker deras steg
osynliga för

ur händer andas låga
han tänder eld i snöskål

elden brinner skimrande eldvackert

mannen kvinnan följer den visade vägen
vid foten av klippan stannar de
mjukvind andas
klippa öppnas

snöskålen vakar över deras ingång

de stiger in i grotta
i dess inre
porlar källan

väggar är skimrande eldvackra
doft av ceder doft av sandel fyller dem

fällar är utlagda
de sitter seende in i varandra

fingerljus sannhet
smeker hennes hud vaken

skogen sjunger
lovtack




Prosa (Fabel/Saga) av Lena Själsöga Keijser
Läst 308 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-28 22:06



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
En igenkännlig närhet i dessa vackra rader.
2010-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser