Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

besökte pilgrimscentrum i vadstena igår och mötte kärlekens värme men så är inte livet alltid




GILLA LÄGET

 

välkommen är ord som värmer

vänlighet bemöts med vänlighet

empati ger kraft

ödmjukhetens gåva formar kärlekens väsen

gemenskapens milda rum

 

***

därute till vardags svingas piskan med osynliga slag

själen blöder

hjärtat svider

unga chefen med pisksnätar formar orden

ni arbetar för sakta

ni är inte tillräckligt effektiva

ni måste öka tempo

gör - gör - gör

öka - öka - öka

själen går i tusen bitar

hjärnan tog vila

därute svingas piskans osynliga slag

där gäller inte kärlekens lag

"gilla läget"

***

drömmer om ord som värmer

tack  - det gjorde du bra

tack - det gör ni bra

drömmer om beröm

***

GILLA LÄGET!!!

***

 

 

 

 




Fri vers av KristinaE
Läst 261 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-29 17:51



Bookmark and Share


  Maria T
Skönt att få vila på
pilgrimscentret en stund
fri från livets alltmer
ökade tempo
2010-01-30

  ~Leonardo~
Vadstena betyder mycket för mig...mötte kärleken en gång i dessa regionerna. historiskt och en romantisk plats för mig.
hemska ord om "att gilla läget" usch. piskan viner ajaj.
2010-01-29

  Björn Nilsson VIP
"Gilla läget" bör komma högt på listan över fullkomligt vidriga uttryck!
2010-01-29

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Chefer... tänk om dom blev bemötta på samma sätt som dom bemöter sina anställda. Den där chefen är nog för ung och osäker för att förstå att beröm och uppmuntran kan ge bättre resultat än pisksnärtar och gnäll om ökad takt.
2010-01-29
  > Nästa text
< Föregående

KristinaE
KristinaE