Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Iaktagelse okt 2005

det är en somrig lördag i början av oktober
på andra sidan kanalen nappar en öring
sprattlar och glänser, fångad i håven

jag tittar ut över mina solglasögon
fiskekyrkans knivskarpa konturer
mot den blå himlen
som får lite ont, börjar svida

otålig virvlar hösten in och yr
prövar sina vingar
men återvänder
till väntsalen

solen går ner och dimman kommer
färgerna blandas, husen blir mjuka
konturerna tänjer på sina gränser
börjar bygga en ny dag
tecknar sig synliga mot gryningen




Fri vers av Akke
Läst 225 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-02 14:18



Bookmark and Share


  stenhur VIP
liv, viljor, som finns, i en fisk, i himlen, i hösten,i husen, fint fångat och förmedlat!
2010-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Akke
Akke