Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hittade en gammal text i lådan,hör titeln från tv:n dokumentär - film kommer....




Våldtäkt som vapen

 

förnedra  tvinga och försvaga

din medmänniska

 

kvinnornas krig mot övervåld

människors skam

krossad självkänsla

 

inget annat vapen

skaffar livslång maktlöshet

skam och känslan av att aldrig duga

 

aldrig våga

känna tillit

 

förnedra   tvinga och förgör

din medmänniska

 

vapen som drabbar

barn, kvinnor, män

människor

världen över

 

hur kan vi förändra denna förnedring

skam i tystnad

 

världens hemska vapen

förgör kraft och energi

såren läks aldrig

 

våldtäkt som vapen

vanmakt




Fri vers av KristinaE
Läst 489 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-02-02 19:13



Bookmark and Share


  Nanna X
fortfarande lika aktuell text, tyvärr! drabbande och välskriven.
2014-09-17

  Anna*
Det är grymt och hemskt men så länge som rättsväsendet skyddar våldtäktsmännen så kommer det bara att öka!
2011-04-06

  filosofian
Det är helt igenom fruktansvärt.
2011-03-13

  Berit Robin Lagerholm VIP
Viktig text. Våldtäckt som vapen är ju moderniserad krigsstrategi.
2011-01-13

  Jan Widströmer VIP
Du berör en väsentlighet med väsentliga ord.
2010-12-29

  Gunilla VIP
Tack, Krisitna!
Du prickar rakt in i kärnan!
Kan bara beundra Margot Wallström,
som just i dagarna belyser problematiken
och kräver förändring i värderingar,
syn, handlingar och framför allt i domar!
2010-10-08

  erkki
Din text innehåller en stark och berättigad känsla av vanmakt. Det är lätt att förstå den. Desto svårare att förstå inslaget av skam hos den drabbade. Är det en slags projicering? Knappast. Jag tror det är viktigt att implementera känslan av nedrighet hos den som våldför sig, och låta förnedringen stanna där.
2010-06-28

  Jack_iX
Blir så upprörd ... av de tankar du så rakt o riktigt beskriver, vart är vår mänsklighet påväg, vilka hemska väga tar maktbehovet vägen o vart tog respekt för individen vägen ?

Frågor o frågor men inga svar ...
2010-03-24

  tom boreland
var är det inre stoppet?
saker är inte, de blir
hur har vi kunnat tillåta?
2010-02-15

  Mats Henricson
Ja, och tyvärr breder denna farsot ut sig bland våra tonårsgrabbar, våldtäkterna har tredubblats de senaste åren ! Beklämmande !
2010-02-02
  > Nästa text
< Föregående

KristinaE
KristinaE