Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.. ord i oförståliga sammanhang kom till mig och dagen efter insjuknade jag i influensa och sov i nästan tre dygn..




På världsomsegling

 

Genom blå vasstrån

någon andas dimma i mina ögon

jag bor inte

seglar i tysta vatten

ensam tillsammans med livets minnen

 

Drömmer gårdagens drömmar

eller, är det verkligheten

 

drömmer

mina egna minnen

de som en gång hände

 

Åren är tidens hållrum

 

Minns inte alltid mina egna minnen

TIDEN SEGLAR BORT

lämnar årens ljus

öppnar nya dörrar

allt är så främmande

även det välkända

 

Väver vasstrån till segelduk

hör röster bakom spända segel

okända skratt fyller glädjens rum

kända tårar smakar salt

våta kinder

 

Drömmer om kärlekens nära gemenskap

vänskap

plockar blå dimmor

njuter solens värme

 

Mitt i det okända

främmande ögon möter mina

talar om livet

Solens eldröda klot

går ner i horisontens vatten

Båten seglar vidare

fönster stängs

i kajutan hänger vilans kojplatser

vaggas sakta till ro

 

Tålmodigt plockar jag livets

minnen

buketten är vacker

stor och fylld med doftande livspärlor

 

VATTEN

vem möter mig när båten närmar sig

slutet på sin världsomsegling

****




Fri vers av KristinaE
Läst 377 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-02-10 17:18



Bookmark and Share


  Maria T
"Tålmodigt plockar jag livets minnen
buketten är vacker
stor och fylld med doftande
livspärlor"
Hoppas du själv kan ta till
dig denna vackra poesi
2010-02-11

  Lena Renman
Bra frågeställning i slutet. Vem möter, vad möter och vad fanns där när resan tog slut?
Hoppas du kryat på dig
2010-02-10

  Mr Lindemann VIP
Berörande vackert
skirt landar dessa ord i mitt medvetande
tack!
2010-02-10

  Michaela Dutius
Underbara ord som kom till dig- kan inte tänka mig att de hade något med influensan att göra:)
2010-02-10
  > Nästa text
< Föregående

KristinaE
KristinaE