Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som nuvarande EU-ordförande satsade Fredrik Reinfeldt mycket energi och prestige på ett avtal med USA (SWIFT) som skulle ge amerikanarna tlllgång till och info om många EU-Medborgares bankkonton !


Reinfeldts senaste klavertramp !

Snacka om Orwellsyndrom, flera miljoner EU-medborgares privata ekonomi skulle alltså avslöjas för dollarsugna nordamerikanska intressenter ! Inte mindre än 27 av EU:s medlemsländers medborgare (inklusive Sverige) skulle utsättas för detta ! Avtalet skulle också ge USA fullständig frihet att göra intrång i våra privata ekonomiska hemisfärer, de skulle ,helt, kunna ignorera europeiska dataskyddslagar ! Snacka om att "Storebror ser Dig" !
Men, Gudskelov, EU-parlamentets folkvalda politiker, som insett att de inte alls kunde påverka det, i all hast, framförhandlade avtalsförslaget, tog den enda möjligheten att stoppa avtalet, de röstade NEJ ! Med BRED majoritet !
För en gångs skull vill jag berömma EU-parlamentarikerna ! Denna gång stod ni på FOLKETS sida ! Och till Fredrik Reinfeldt: Varför i hela friden vill Du lämna ut våra privata ekonomier till USA ? Vad har vi för glädje av det ?

----

Källa: FOLKET 100212




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 212 gånger
Publicerad 2010-02-12 09:07



Bookmark and Share


  erkki
Ja, den frågan ställer jag mig också. Och vad skulle vi få i utbyte?
2010-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska