Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Titeln låter annat än vad versen är. En simpel liten vers om kommande katastrof.


När gatans ljud tar slut

Om allt skulle stanna
Vad skulle söndra först?
Skulle livet vi lever
Livet som störst

Fungera om allt led
Sakta mot ett slut
I form av energi
Vår tids enda väg ut

Vem vet, kanske allt
Redan är bestämt
En plan uppgjord
För att hålla ljuset tänt

Men vad skulle
Först stå still
När vårt land det stannar
Och paniken slår till

Jag tror så här
Folket stannar först
När det inte finns medel
Att stilla deras törst

Samhället följer
Då bränslet det sinar
Redan nu de döljer
Förstöring förtvinar

Men varför förfäras?
Tid har vi kvar
Det finns vin att förtäras
När vi sörjer det som var

Asch, så jag låter
Ledsam kan jag vara sen
Ta dig nu samman och åter
Världen har inte gått under än




Bunden vers (Rim) av Tenshinhan
Läst 267 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-13 20:19



Bookmark and Share


  Matilda Linnéa Tinér
bra, tankvärd, givande, snygg.
2010-03-18

    ej medlem längre
Tänkvärd!
2010-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Tenshinhan
Tenshinhan