Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Wie! Om möjligheter och förfall. Hjärtats tendens att hela tiden förnedra förnuftet. Allt är som det ska vara.


En fråga om lyckans vara eller inte vara

Och som saker ter sig

Har det hopplösa hänt

Jag är fortfarande kär i dig

Men Amor flera pilar har sänt


Och nu brinner mitt hjärta

För hon älskar någon onämnd

Och bland tankar alerta

Är han redan min ovän


Men jag är inte ensam

Alla någon gång lider

Av kärlek, så sällsam

Som det verkat i alla tider


Och av förtvivlan jag nog fått;

Där tårar var är nu tomt

Är kärleken skälet till allt gott,

Eller roten till allt ont?




Bunden vers (Rim) av Tenshinhan
Läst 273 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-10-11 20:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tenshinhan
Tenshinhan