Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi kanske hade alla svaren

April
Lärkor sjungandes i träden
Hon låg med ett blödande bakhuvud på trottoaren
Blå moln snett över hans knutna näve

En snabb duns över hennes näsben
Ögon som flackar till
Blod som rinner

Hon ville med stadiga steg resa sig upp
Vandra iväg i den ljusa natten
Han låg nu framstupa över hennes späda kropp
Det hade varit försent så länge
Natten var ung

Hon kysste himlen i dvala
Armar som försökte slänga sig om hans muskulösa hals
Ett slag över käken
Splittrad kind mot hård asfalt

Hon såg honom i dimma
Blodsprängda ögon
Grät han?

Den här natten,
som alla andra nätter,
färdas hon mot honom
Varför kan han inte se?

Hennes hjärta dunkande för hans
En liten halva av ett pulserande organ
Att offra för honom

Vill han pryda det över vackra väggar?
Vet han inte hur mycket hon kan?
älska, hata och förlåta

Väntan på hans händer om hennes skulderblad
Hårda röda knogar
Slå ut allt vad du har!
Hon är hans att förgöra

Kroppen började bli lealös och huvudet tungt
Knogar vitnade,
tryckta mot hennes bröstkorg

Nu såg hon det tydligt
Salta tårar som rann nedför hans kinder
En bröstkorg som grät
Hon ville föra handen mot hans kind

Trösta

Hans tyngd över hennes bröstkorg
Huvud som malde “Spring, älskade, spring.”

Pulsen dunkande i halsgropen,
nästan död
Nästan levande

Plötsligt reflekterades ett blankt ting i hennes brunbrända ögon
Någonstans i detta dunkel
gick det upp för henne.
Hon hörde hanns mumlande långt ner i det undermedvetna
Det är slut nu




Fri vers av tigertänder
Läst 253 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-14 11:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tigertänder