Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glädje torkar sorgens tårar

 

När sorgen famnar oss

behöver vi tröst och omtanke

som det minsta barn

I sorgens andetag vaknar det lilla sårbara barnet

inom oss

Då hjälper inte hårda ord och tystnad

 

I ensamheten kan sorgen bli förlamande.

 

Även de starka och kloka

behöver tröst i nödens stund

Kan inte tro det är svaghet att visa sorg

tänker att det är styrka att våga gråta

 

Våga be om samvaro, närhet och tröst

 

Hur skall vi annars orka vidare på

livets väg?

 

I denna dag av hjärta fyllt

ge en vän i nöd sin tröst

 

låt alla få en stund i rum av tillsammans

 

För dem som orkar dela en stund med en medmänniska

 

Glädje torkar sorgens tårar

 

 




Fri vers av KristinaE
Läst 307 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-02-14 13:12



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Sympatiskt och trösterikt ! Ger hopp och positiva vibbar ! Bokmärker !
2010-03-10

  Maria T
Glädje torkar sorgens tårar.
Så vackert.
Vi behöver alla glädje och
få vara tillsammans
2010-02-28

  Dick Scott
Mycket bra! Verklig styrka är att våga visa svaghet och att låta den svagheten bli en bro till en medmänniska och en väg till förståelse av att vi behöver varandra!
2010-02-17
  > Nästa text
< Föregående

KristinaE
KristinaE