Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om det bittra livet.


Minnen från förr

Jag minns en tid då jag var ung
det var en härlig tid
då plånboken var stor och tung
nu är den invalid

Musik med synth och läderskor
ja, livet det var allt
nu ångesten och vreden gror
och håret luktar galt

Jag minns en tid då jag var tuff
en rockersbrud med klös!
när blev jag denna jättebluff
pank, förkyld och arbetslös?

Den lilla stolthet som jag har
den vägrar be om lån
jag nyttjar det som än finns kvar
och snålar som ett fån

Jag vänder trosor ut-och-in
för tvättmedlet tog slut
och schampot späddes med klorin
det räcker året ut

Jag äter bark och brysselkål
på tallrik gjord av plast
och diskar med en hemgjord tvål
som verkar vara vattenfast

Nej min tid är förbi min vän
all glitter och glamour
jag blir nog aldrig snygg igen
mitt liv är dränkt i snor




Bunden vers (Rim) av krackelibrankelfnatt
Läst 282 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-16 16:19



Bookmark and Share


  Poson
Ge inte upp. Det är aldrig försent.
2010-02-16
  > Nästa text
< Föregående

krackelibrankelfnatt