Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Holma

Hej! Jesper Jönsson här! Alla kallar mig Jeppe och idag fyller jag år, 23 år, jag är en glad skit, alla säger det, alla säger till mig att jag är en glad skit, \"du är en glad skit Jeppe\", det låter fint det svara jag nästan för jämnan, jag har problem med energin, jag är överenergisk, det har jag alltid varit, inget att göra åt det, säger dom på sjukhuset, det stör inte mig! jag är ju en glad skit, alla säger det, men ingen orkar vara med mig särskilt länge, jag bor på ett särskilt boende i Holma och idag har vi firat mig med tårta och dom andra har sjungit för mig, då blev jag glad, det är roligt med födelsedag, dom andra hade samlat ihop till en present till mig, en byggsats, ett flygplan, ett JAS-plan, jag har limmat lite delar innan men det måste torka innan jag kan limma fast vingarna, det måste torka innan man kan sätta på vingarna, limmet. Jag blir lätt lite ivrig när jag limmar och då blir det inte så bra, det rinner då, limmet rinner, jag har många byggsatser, mest flygplan, de flesta har jag varit för ivrig med, så dom är inte så fina, jag har hängt upp alla i fiskelina och ibland tänker jag på krig, att det är ett krig i mitt rum, men det är det ju såklart inte, det är bara mina byggsatser som får det till att verka som det är krig, ibland går jag till McDonalds och äter hamburgare och där jobbar en tjej som är jättesnäll vid mig, en gång fick jag tillochmed en gratis dipsås, då blev jag glad, jag tänker på den tjejen ibland och då blir jag glad, jag blir lite styv och då skäms jag nästan alltid även om jag är själv.
Jag är nästan alltid själv
Prosa (Novell) av Sten Hansi
Läst 593 gånger
Publicerad 2005-10-31 23:35Bookmark and Share


  Per Teofilusson
Mjo, Jesper Jönsson I Holma. Sorgligt att han är själv, ingen ska behöva vara själv, någon borde vara med honom. Bara jag slipper. Per
2006-11-15

    ej medlem längre
Gillar dina små 'dokumentärer', flödet, det tragikomiska, ensamheten, människan. Du skapar bilder, tänker på nilecity, fin - tack!
2005-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Sten Hansi
Sten Hansi