Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eftersom det , när undertecknad kritiserar filmiska produktioner, ofta väcker en del debatt, kommer här ett "recept" på HUR en BRA film ska se ut....


En BRA film !

Handlingen :
Den ska bygga på en orättvisa eller ett missförhållande, typ "den lille mannen mot det förtryckande systemet" (Kafka, Orwell m fl ) , det engagerar folk , man tar ställning . Action och våld är också ingredienser som måste finnas med, det är ju så i verkligheten . En stor portion humor måste också läggas in i handlingen .. Självklart är ett vackert filmskapande, vackra solnedgångar med romantiskt skimmer, många sköna färger, men naturliga, inte för skarpa . Gärna naturpanoraman med klara friska filmbilder, vilda djur, använd teleobjektiven .
Trickfilm är också helt OK, men undvik onödigt skrämmande inslag , inga skräck- spekulativa inslag.
Slutet: Viktigt, det ska vara klart och tydligt, inga tveksamheter eller antiklimax .
Däremot är det ingenting som säger att det MÅSTE bli ett lyckligt slut, det kan, lika gärna, sluta i en tragedi .
Visst förekommer filmer, gjorda på ett sätt, som påminner om ovanstående
"recept", men INTE i den omfattning som det BORDE göra . Filmindustrin styrs, NATURLIGTVIS, främst av PENNINGHUNGERN och, därför, domineras den av utstuderade sensationsfilmer med överdrivna inslag av våld , skräck, överdriven mysticism, "pornograferad" kärlek, ja, t o m Riktiga Vidrigheter ! Allt i den "heliga flumdemokratins namn", fast egentligen, är det ,som vanligt, dollarhungern som styr......

--




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 172 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-20 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska