Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se livet genom rosa glas




sanningen,

om ni tillskriver den blott
godhet, ömhet, förståelse


rent av

kärlek



är den, säger jag, blott

ena sidan,
av en

enhet



om sanningen är

kärlek,


vad kallar ni då, livet
att leva i kärlek?



har ni glömt, den andra sidan?

sorg, ilska, ångest

smärtan





i vår värld försöker vi bara se det goda, och tror

tror, i vår förgänglighet, genom våra


rosa

glasögon, frälsare



blott skenhelighet





allt



ingår





på gott och ont - det vill säga - det vi anser/uppfattar som gott, respektive ont












Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-21 14:31



Bookmark and Share


  aol
en så fin dikt, gillas
2010-05-02

  Hans Christian
Snyggt o berörande...texten flyter melodiskt fram
2010-02-21

  blaite
Jag har inte glömt den sidan den finns där hela tiden. Bra text snygg text..
2010-02-21
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP