Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snökaos

snön lyser vit på taken, fanns det en dikt som sa
men jag hör på nyheterna att taken rasar ihop
kanske var taken för klena
eller kanske var snön för tung att bära

snön lyser vit på taken, det gör den här där jag bor
den skimrar och gnistrar och glimmar och glittrar och bländar
kanske är mina ögon för klena
eller kanske var bara snön för vacker för att ses

snön lyser vit på taken, säger dom på nyheterna
dom säger att det snöar för mycket, att snön blivit farlig
kanske är människorna för klena
eller kanske är bara naturen för stark

Snön lyser vit på taken, men vintern är svart och dyster
Trasiga tak viner genom den trasiga luften
kanske var taken för klena
eller kanske var bara vinden för susande




Fri vers (Fri form) av nånannanstans
Läst 310 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-22 21:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nånannanstans
nånannanstans