Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

arton och vet för lite

Lasse är arton och vet allt för lite
Har aldrig vart söder om Gävle
I Lasses värld vattnar grannarna blommorna när man åker till stugan
Och där han bor är det lugnt om natten

Lasse är arton och har sett allt för lite
Han vänder sig om när han ser en punkare
I Lasses värld finns horor och svarta och tiggare bara på amerikansk film
Och där han bor är det tyst om natten

Sara är arton och vet allt för lite
Har aldrig vart söder om Danderyd
I Saras värld är helgerna till för att festa i överklassvillor
Och där hon bor är rabatterna rensade

Sara är arton och tror hon sett allt
För hon åker på charter varje sommar
I Saras värld ligger alla möjligheter framför fötterna
Och där hon bor är människorna vackra

Habib är arton och har sett allt för mycket
Har aldrig vart i skogen, sett ett fjäll
I Habibs värld bär man kniv innanför jackan, redo för allt
Och där han bor är nätterna farliga

Habib är arton och har sett döden
Nu slåss han på tunnelbanor om kvällen
I Habibs värld är människor olika värda beroende på vart de kommer ifrån
Och där han bor är folket värt minst




Fri vers (Fri form) av nånannanstans
Läst 317 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-12 00:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nånannanstans
nånannanstans