Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

roten ur meningslöst upphöjt till en miljon

snön yr utanför
halvöppna persienner
en ensam tuff kille
röker en cigarett vid rökplanket
visst, förstör du dina lungor
säger jag

ljudet av matteprov
fyller det blåmålade klassrummet, ljudet av
penna mot papper
dolda fniss och
suckar av likgiltighet

för vem bryr sig om
roten ur x när det ändå inte finns några jobb och
vad har vi för nytta av andragradsekvationer?

snön fortsätter falla
den faller som hoppet gör om morgonen
när man läser i lokaltidningen om
varslingar och nya vårdreformer och
morgonkaffet spills ut och blandas med trycksvärta

om ett år är ni studenter
säger lärarna och vi säger
det är för länge kvar
det tar lång tid att växa upp i Norrlands inland

om ett år är ni studenter
säger lärarna och vi säger
det är för kort tid kvar
vi har inte hunnit växa upp än

ännu en blick genom det oputsade fönstret
det är tomt vid rökplanket nu
på det rutiga papperet står det
att x upphöjt till 2 blir y
minutvisaren skuttar ett steg framåt
och lektionen är slut för dagen




Fri vers (Fri form) av nånannanstans
Läst 349 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-03 19:05



Bookmark and Share


  LovisaCecilia
Jättefint!!!!!!
2010-03-03
  > Nästa text
< Föregående

nånannanstans
nånannanstans