Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Inkarasilas – I poeters sällskap




Allt annat än en stum och sunken elegi

Jag har inte riktigt kraften än.
Är i djävligt risigt skick.
Men vänta lite till, min vän
så går det på ett ögonblick.
Låt skallen min få finna kraft
och själen min få finna ro.
Då finner jag det som jag haft
det må du tro, det må du tro.
Jag hoppas det och saknar det
Men är ett streck just nu.
Ett vanligt streck på papperet
där knorren nog är du.
Jag lyssnar föga på de ord
som oinsatt mig ger.
Men du är som en änglasmord
så jag läser och jag ser.
Men ge mig tid och ge mig rum
så kanske kan jag bli
allt annat än en stum
och sunken elegi.

Jag har inte riktigt kraften än.

Är i djävligt risigt skick.

Men vänta lite till, min vän

så går det på ett ögonblick.

 

Låt skallen min få finna kraft

och själen min få finna ro.

Då finner jag det som jag haft

det må du tro, det må du tro.

 

Jag hoppas det och saknar det

Men är ett streck just nu.

Ett vanligt streck på papperet

där knorren nog är du.

 

Jag lyssnar föga på de ord

som oinsatt mig ger.

Men du är som en änglasmord

så jag läser och jag ser.

 

Men ge mig tid och ge mig rum

så kanske kan jag bli

allt annat än en stum

och sunken elegi.




Bunden vers (Annat versmått) av Marlboroman/Hg VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-02-26 02:13



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
tänker att det är stort att man kan betrakta en mänska med en sådan.. vilja? Sitter fint i käften annars denna.
2010-03-10

  Inkarasilas
Kiitos paljon, jag tvivlar aldrig på att du återvänder. Aldrig faktiskt.
2010-03-01

  ZARIFE DEMIR
Så flytande order!
Vacker poem!
Min vän!
2010-02-27

  stenen/ Yv Ericsson
ja nu förstår jag bättre! tack:) mycket bra och lärorik denna text!
lärorik för att man måste lära sig fatta något...d.v.s. jag..
2010-02-27

  Njord
Snygga rim och fin rytm!
2010-02-26

  Carola Zettergren
SUPERBT!!!
2010-02-26

  Lavinia Röd
Riktigt bra skrivet!!! Du har verkligen fått till rim som känns äkta och innehållet är verkligen engagerande. Applåder!!
2010-02-26

  peter markurth
stark, bland det bästa jag sett dig skriva
2010-02-26

  Monika A Mirsch VIP
de stumma orden tar ton - och strecket vibrerar - och du elegierar
2010-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Marlboroman/Hg
Marlboroman/Hg VIP