Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Göteborg 29-30 oktober 1998, förevigt i mitt minne.


Ditt minne i mitt hjärta


Jag minns den där oktobernatten
då du somnade in
i rödröda eldsflammor och svartsvart rök
bland kvävda skrik och tårfyllda ögon
i ett kaos oförståelig karaktär
och jag minns att
du aldrig mer vaknade upp


Jag minns den där oktobernatten
då du somnade in
hur tomheten sprängde inombords
att stranden plötsligt blev öde
och tom på livskraft och kämparglöd
och jag minns att
du aldrig mer såg solen gå upp


Jag minns den där oktobernatten
då du somnade in
hur den fria vinden blev hård och kall
att dimman tätnade så fort så fort
och att snön började falla året om
och jag minns att
du aldrig mer såg stjärnorna från jorden

och jag minns att jag den natten tänkte,
när jag blickar upp mot himlen
då ska jag tänka på stjärnorna
som lyser lika klart som ditt leende
och glöm aldrig, min vän
att jag bär med mig
ditt minne i mitt hjärta
förevigt




Fri vers av Hanna Pilbom
Läst 431 gånger
Publicerad 2005-11-02 14:41



Bookmark and Share


  stannar kvar
Så sorgligt ocg vackert. Språket harmoniserar väl med innehållet.
2005-11-07

  Puzzel_25
Så slående vackert o sorgligt.
Fick tårar i ögonen när jag läste din dikt.Fint.
2005-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Hanna Pilbom
Hanna Pilbom