Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om som, toppat rivet citronskal

 

hon sökte de små uttrycken som låg blankt
nära spegel


ibland yttrade hon
små sanningar


som att det inte spelar någon roll
hur mycket du klär dig
om du fryser  inifrån


för hon såg det som en hederssak
att vandra bland skuggfigurer
som om  det vore något
i sig självt


de flyter som drivved
lugnt utan åthävor
nedströms


tror det var så hon sa
men jag kan ha fel


man kan lugnt säga att hon frös
i andras ställe
även jag


som om
vore bra


men snart
är nära
nästan exakt 
just här ungefär
och jag har  yttrat det förr


fältens grådask utgör grunden
till ännu en ofärdig canvas


därtill har vi aldrig verkat
ens från början
när vi flyr
varje  farsot


småfåglar nära
tama
som du
äter ur min hand


som om
vore bra


därtill är återstoden
en labyrint




Fri vers av aftermath
Läst 752 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-03-01 10:35



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
ser du inte heller skriver så myckeet synd på gillar det jag läser
2012-08-30

  lodjuret/seglare VIP
jag läser åter texten och känner alltmer hur jag önskar att jag själv hade förmått att skriva den... härlig läsning i sanning
2010-06-02

  lodjuret/seglare VIP
det är också därför jag föredrar när prins eugen målar sitt moln, sin grönska och sitt milda ljus
2010-05-05

  Agnes
Håller med föregående om hemligfullheten och lite udda, men mycket välskriven. Känns genomarbetad utan att bli pretantiös!
Gillar mycket!
2010-04-15

  Nina Ahlzén
jo, "därtill är återstoden en labyrint". Sån ren avslutning på det snåriga.
Du tycks väga varje ord på guldvåg, det är ödesmättad stämning, det är bra.
2010-03-01
  > Nästa text
< Föregående

aftermath
aftermath

Mina favoriter
i omlopp