Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hjärtat sade


se de svarta pärlorna
se deras törnen
slut dem
intill
ditt bröst

älska dem
för det
de
är

se


svarta pärlor sträcka vingar


flyga
vita

strö gröna pärlor

i din
kronskål
vår


hör

livets
ljusmöjlighet

du kan dra linjer bygga vägg efter vägg
bygga staket
kringgärda
dig

allt för att krypa in i hörnet
ditt inre
viskar
väg

varför tror du
du gråter
varför

andas

lägg dig i havet

*
vandrar till stranden
vackervakande
avkläder
mig
allt

vatten snuddar tår
tåblommor
öppnas


vaggar framåter återfram

vind krusar havs yta
rör vid hud

huttrar
knotterpärlor

lyfter blicken ser moln segla

väver vackerbilder
vida sagolandskap
genomfars av

lycka

havet finner valv
sägandes;jag väntar dig
sök icke
undfly

andas djupt in stiger i

vandrar allt längre
breder ut armar

hela
jag

åter ser jag molnen leendeljusa
sol pudrar panna
jag sjunker
sjunker
in

är hav
smeker sandvågor
botten kallas det visst

ler ty silverprismor dansar i mig guldprismor
mjukgräs svävar böljande
vi strömmar cirklar
lever liv

vidare
vidare
klippfötter
borgar valv
fästen
fest

fästande

in i grotta skimmervärmande åter ut
möter stranden bubblor
vita havsanemoner
virke
teg

tåg
tång
tänger
stegel
segel
virvlar
mast
barlast

i mig
seglar skepp

vit svan bär krona av vita pärlor

havet sköljer mig upp
på strand

vakandevacker
väntande

sitter stilljus
bär havsskimrande klädnad

öppnar vänster
hand

öga
möter
pärla

sol pudrar ljus
regnbågsskimran
visar

havet livets hav
livs hav
livhav

bär allt inom

sköljer
tvagar
sköljer

ur
allt

stiger
pärlljus

 




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 221 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-03-01 19:20



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Bra här!
Texten får mig att famna in ett moln
och krama planeter för ett
tag

l'nta in plejaderna och bli du och bror med kosmos
sedan tppar jag vingarna störtar mot jorden i det jag ser orden av en poet nå min fjäderdräkt
2010-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser