Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

framför elden

 

 

sitter kvinnan

 

beundrar

upplever

 

sam tidiga  djupsmärtor

 

 flammor

inte flammor lågor

 

lågor rör sina väsen

 

blir

 

händer fingrar

 

inför henne kupas händer 

 

kvinnan blickar in i ett ansikte

 

ansiktet är så milt

ömhetsfyllt

 

eldgrottas skimmervara

 

ljuset

ljuset är obeskrivligt vackervitt

 

en aning gult

 

tårar väter hennes kind

de är inte sorg

 

de är

ordlösa 

 

varför räds du mitt väsensvara

frågar eld 

 

jag räds inte ditt väsensvara

 

jag räds att du skall bränna mig 

 

ljusvarmt ansikte

höljer om 

 

 

jag

 

bränns icke

 

sovhänder gör

 

hon stiger in i eld

 

 

vandrar vida i omfamns omfamnan




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 271 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-03-01 23:02



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
En finstämt stark mycket vacker text
2010-03-02

  Gigi
Vilka starka känslor jag får!
Mycket fin text!
2010-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser