Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnan som dog - tog



död

trött

tom

avskalad


frukt bär land,

ur min mun vandrar orden




ta nu denna kvinna,
till din man


att älska i nöd, till död,
till döds





skuggan lade sig över detta land,

mitt i uppbrottet,

skedde brottet


brutalt mord på en medelålders kvinna, kniven

vred om





en tid efter händelsen, gick hon

i höga klackar


han såg hennes lockande blickar,
vågade inte annat


än att ta henne till sitt hjärta,
en man
förlupen





förströdd, över åkrarnas böljande

fåglarna som häckade
och lyfte

for mot,
okända land




förälskade,

i flykten












Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-03 23:36



Bookmark and Share


  peter markurth
söt
2010-03-03
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP