Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tanka (mammon x 3)...

 

pengars inverkan,

han får en mammon inom

 

som affirmerar

 

till önskningar som skadar

andra, för eget nöje

 

 

en mammon förgör

när andras svagheter syns

 

han plågas av hat

 

och ska tjäna pengar på

godhetens glöd och vilja

 

 

godheten verkar

och i motvärn väcks tankar

 

ser tydligheter

 

trampar mammon på tårna

då fördomar lyst hans väg

 

(c) tk.




Bunden vers (Tanka) av thyra
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-05 21:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den här tar hårt! Jag får så många olika vibrationer så jag vet inte vad som är vad men någon har blivit utnyttjad pga pengar av någon med mindre behagligt beteende...
Det går en smärta igenom texten...nästan så man hör snyftandet.
Den här berör mig starkt!
2010-03-05
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra