Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tanka (tänka på härdar x 4)...

 

att ej uppfylla

egna yrkets kompetens

 

se den hos andra

 

då skapas avund och hat

som förblindar och förgör

 

 

och att be om hjälp

så svaret blir det rätta

 

manipulera

 

att spela och agera

för att själv vinna gehör

 

 

låtsas god inför

gudens orättvisors sorg

 

tänka på härdar

 

för att själv tros synas sann

överspel gynnar ingen

 

 

en djup sorg drabbar

bjuder fel tankar till själ

 

empatin brister

 

och rädslan stänger dörrar 

till hjärtats innersta rum

 

(c) tk.

 




Bunden vers (Tanka) av thyra
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-06 00:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Lite som att gräva grop åt sig själv med falskhet och osanning.
Inte vet jag men så går tankarna i mig när jag läser. Åter igen en härlig långtanka med budskap!
2010-03-06

  backsippa
Ja
Svårigheten att finnas
är kanske till
Jag känner att du finns till
livet är kanske inte så svårt
Allt detta du öppnade
med dina ord gör
att man vill finnas till
2010-03-06
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra