spontant en sömnlös natt... aningen onykter...

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

spontant en sömnlös natt... aningen onykter...




Pappa du sover

 

 

 

pappa
jag vet att du
sover

jag har vilat mitt huvud
mot din bröstkorg
när jag var liten

nu får jag aldrig göra det igen

jag minns att jag kände
hur du andades
och jag väntade

att du skulle vakna

nu vaknar du aldrig igen

vi skulle ut och leka
du skottade snö
i högar
som jag och mina syskon
kunde kasta oss i

jag hörde dig prata
du skrattade
och log
med kärleksbetonade ord

nu varken pratar eller skrattar du någonsin igen

det är tyst

och kallt

jag
känner
mig

ensam
och
svag

mitt hjärta fortsätter att slå
sina ödsliga slag
men en dag utan dig
pappa
är en dag till intet
en dag förlorad

pappa
i natt är jag hög
på piller
de ska få mig att sova bättre
sa mannen i den vita rocken
men inga piller i världen
är lika bedövande med trygghetskänsla
som dina andetag
som dina hjärtslag innanför din bröstkorg

nu sover du pappa
och jag väntar
på att du ska vakna

men du vaknar aldrig igen

aldrig igen

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Nicklas VIP
Läst 1861 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-03-06 05:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Otrolig fin dikt.

KattAnne
2010-03-27

    baruk
Mycket bra och gripande text!
2010-03-10

  JessicaB
En oerhört gripande dikt. Du är fantastisk på att skriva !!!!
2010-03-08

  Ebeling
Tomheten utan ens pappa är nästan ombekskrivlig, jag hatar det.
Gillade din text starkt däremot, känns igen och orden klaffar perfekt.
2010-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP