Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
23/06/01


Är tiden förbi?

 

det är redan juni
sommar och blomstertid
och jag tänker tillbaka
på en svunnen tid

jag blickar ut
genom dammiga fönster
trädkronorna gungar med vinden
solen hänger där uppe och skiner
på babyblå himmel

där ute är det snart
sommarlov och semester
grillkvällar med vänner
kärlek som gnistrar
mellan hjärtan som står i brand
när en människa finner en annan hand

och regndropparna faller
från själens fönster
smakar salt på mina kinder

jag vaknar varje morgon
av världen utanför som lever
barnens lek och fåglarnas kvitter
där ute finns hopp och drömmar
jag drar täcket över huvudet
ligger kvar med ett hjärta som ömmar

och jag undrar

hur blev det såhär

var tog jag vägen

vem är han

jag ser i spegeln

jag blickar ut
från mina dammiga fönster
syrsornas sång hörs från skogsdungen
månen hänger där uppe och skiner
på en becksvart himmel

ja
det är sommarens första dag
och här står jag
vilsen inuti
och undrar
om tiden
är
förbi

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-06-26 16:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den är vacker, riktigt vacker i all sin sorglighet.
2023-09-03

  Missi VIP
Smärtsamt och fint och ensamt. Jag tyckte om den.
2023-07-27

  Maj-Lis VIP
Mycket vackert och tänkbart
och så kan man känna och undra

2023-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP