Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text om generationsmöte och att se en förälder åldras


Jag drack kaffe med mamma idag också

Jag drack kaffe med dig idag, mamma
Du såg pigg ut
Bjöd på korvsmörgås
Rökt medvurst
Vi pratade om mina barn
Dina barnbarn
Vi pratade om
att du aldrig bodde helt ensam innan
du flyttade ihop med din fästman
Vi pratade om att det är lite så nu också
Unga människor har svårt
att kunna flytta hemifrån
på grund av ekonomin
Du berättade om när du drömde om
att få jobba hos en fotograf
Du hade fått jobbet
men fick säga nej
Din lön räckte inte till en lägenhet
i stan där jobbet fanns
Jag undrar, mamma
vilket yrke du skulle valt
om du varit ung idag?
Det finns likheter mellan
våra olika världar
Mellan din tid
min tid
mina barns tid
Och så finns det olikheter
Jag drack kaffe med dig idag, mamma
Jag önskar att jag får göra det
många gånger till i mitt liv
Men för varje dag som går
så vet jag
att vi kommer allt närmre
den sista koppen kaffe
tillsammans
Det gör redan ont i mig
att veta det




Övriga genrer av Amorina
Läst 174 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-07 19:36



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag får dåligt samvete. Kontaktar nästan aldrig mina föräldrar.
2010-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Amorina
Amorina