Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag säger inte att jag ska lämna det här stället, inte än, men jag kommer att göra det, för tanken är väckt..




Nu vill jag återvända in i livet

 

jag har haft många järn i elden
men nu tillåter jag glöden på ässjan att falna
jag sitter och ser på bilden av min döde vän
och minns den levande
kämpande
vännen av kött och blod
minns sångerna och skratten

jag har levande människor i mitt hus
levande kärlek
jag sätter bröd på bordet och ångande grytor
vi äter och skrattar tillsammans
ännu självklara för varandra
så som vardagen är
som den var
och som den ska förbli långt efter mig

jag har haft många järn i elden
men nu tillåter jag glöden på ässjan att falna
jag sitter och tänker på vänskap och närhet
på vandringar
nu vill jag att skogen ska öppna sig
gångstigarna ligga snöfria
nu vill jag ut till fåglarna
nu vill jag återvända in i livet av kött och blod

som jag levde
en gång




Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 190 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-07 19:55



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Vackert skriftat och vackra tankar Måna
2010-03-07

  Carola Zettergren
Fantastiskt fint skrivet som sagt, man ska alltid lyssna till sitt hjärta, det är viktiga saker det! Stor kram härifrån!
2010-03-07

  Johan Bergstjärna VIP
Ska du lämna oss!??
Näe....
Fint skrivet.
2010-03-07

  © anakreon VIP
Fullt förståeligt.
Lycka till på din
fortsatta vandring.
Calle
2010-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger