Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
förra söndagens morgon kändes det så här


JAG VILLE INTE NÅGONTING

Länge låg jag där, kvar i sängen, ville inte gå upp
ville bara sova, trött, trött på allt

Såg ut genom fönstret, ingen sol, bara grått och
mulet, inte som gårdagen, när solen strömmade
ner och jag kände energin börja återvända efter
en dryg och mycket jobbig vinter

Jag vände mig mot väggen, ville sova bara en liten
stund till, men det gick inte, kanske slumrade jag till
men somna om, det var inte att tänka på

Så satte jag mig upp, mina fötter på den mjuka mattan
så skönt det kändes, mina tankar, vad har den här
dagen i sitt sköte, kände mig lite bättre till mods

Nu började jag känna suget efter en kopp med rykande
varmt kaffe, jag hällde vatten i kaffebryggaren, fyllde på
kaffe, medan jag väntade på att kaffet skulle bli färdigt

Gick jag, såg på blommorna, några behöver ny jord, men
det får vänta, tills det blir varmare, snön smält bort på
altanen, jag kan stå där ute i vår solen, pyssla om mina
blommor, ge dom ny jord, min kärlek till dom och naturen
som finns runt mig

Så var kaffet färdigt, jag hämtade en kopp med det varma
kaffet, satte mig i soffan i vardagsrummet, tände ett ljus,
bad att glädjen och harmonin från gårdagen skulle komma
tillbaka, tänkte på livet, som den ena dagen är full av energi
glädje och förväntan

Nästa dag kommer ångesten, slår ner som en bomb, det blir
svårt att andas, man får kämpa för varje steg, så finns det
dom som går genom livet med ett leende på läpparna, utan
bekymmer, med glädje och harmoni

Men det är inte säkert att dessa människor i sitt inre är
lyckligare, än dom som får kämpa för varje steg, varje
andetag

Så gick mina tankar denna fösta söndag i mars månad
2010, jag satt där med mitt kaffe, lät tankarna komma
och gå, väntade på att glädjen, harmonin och lugnet
ville infinna sig, min själ få ro mitt hjärta lugn

anits 7 mars 2010




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-14 12:52



Bookmark and Share


  Maria T
Skönt att vi får uppleva bra
och glada dagar ibland
2010-03-16

  Larz Gustafsson VIP
"Jag ÄR ingenting", skulle det ha varit på KSMB-låten. "Beklaglig fadäs", som Edwall sade i "Nattvardsgästerna".
2010-03-14

  Larz Gustafsson VIP
"Vet du vad du vill? Jag vill ingenting!" (Massmedia)
"Jag vill ingenting" (KSMB)

Gud är trofast och kan fylla oss med Sin kraft.
Människans slut är Guds början.
2010-03-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP