Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mäghin

 

 

blåskimrande strålande himmel
frostögon
släpper greppet om 

de vandrar vida färder

 solbåge
höljer dem

dagsmeja och dagblida


dansande lätta dimhöljda stegklanger


slätten öppnar sig
inför dem

där finna de källans liv

speglandes blåskimrande
strålande
himmel


solstråle sänkes ned

så klättrar
de vida
uppför

stänker

blådroppar in i ängens famn

violer dansar
i blåsippsland

i natten
stiga vitsippor in i ängens händer

stjärna
stjärneljus

vinterinre ler i ögonkälla




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 312 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-08 01:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser