Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saker att göra när man är död

Jag ringde en av mina vänner på hans mobil
Han sa hallå Jag sa kom och dela mitt bröd
Jag har så konstiga tankar som snurrar i min hjärna
Om saker man kan göra när man är död

Jag grillade en marinerad biff häromdagen
Åt och insåg att här fanns ingen hungersnöd
Sen gick jag och såg en stor rockkonsert
En sak som man kanske kan göra då man är död

Frakta mig till kyrkans man för att bikta mig
Så jag får höra om himmelen och helvetes glöd
Till ett ställe där dom säljer lakansväv
Jag vill ha kläder på mig då jag är död

Ta dig samman det är en noja som du har
Igår hörde jag änglatrumpeter som över nejden ljöd
Min vän sa: Gå hem, lägg dig och sov några dygn
Dröm om alla saker du kan göra när du är död

Men jag tog en taxi till jourhavande präst
Som välsignade mig när himlen stod röd
Inte ens han kunde svara mig på
Vilka saker man kan göra när man är död




Fri vers av Lasse
Läst 528 gånger
Publicerad 2004-06-28 15:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lasse