Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kölapp

Står här med min kölapp i näven
Men du hittar ju aldrig hit
Så jag andas tunga ångor
Från grannens spritfabrik
Per Albin ler från väggen
I folkets hus foajé
Men inte öppnas dörren
Så att jag får se dig le

Folk smiter förbi mitt nummer
Precis som dom inte sett
Att jag står först i ledet
Och har siffra nummer ett
I city visas smart reklam
För ditt och datt och herrparfym
Här står jag och väntar
Rubbar inte min kutym

Lappen börjar bli rätt skrynklig
Har kramat den ganska hårt
Alla slingrar sig förbi mig
Att hålla platsen verkar svårt
Alla statsmän inom ramar
Blickar ned emot min sits
Så jag får en stilla undrar
Är en kölapp någon vits




Fri vers av Lasse
Läst 498 gånger
Publicerad 2004-09-01 09:20



Bookmark and Share


  A-M
den inte är så färgstark som man kunnat önska. Det saknas en del känslor och budskapet kommer inte riktigt fram, enligt mig. Men härlig är den att läsa, med snygga rimm, bra beskrivning och utsökt takt.
2004-09-01

    Lasse

2004-09-01

    Lasse

2004-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Lasse