Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anatomilektion före skiftet eller jag har också varit ateist


Vi stod runt vårt eget lik
och rotade bland
muskler, nerver och kärl
för att lära oss anatomi

kunde för mitt liv
inte begripa hur min trevlige
och begåvade kurskamrat
kunde tro på Gud

om detta pratade vi

och det skulle dröja
två år innan himlen
föll in i mig

och jag skulle förstå




Fri vers av Rachel Roth
Läst 376 gånger
Publicerad 2005-11-04 10:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Otroligt bra!
2005-12-27

    ej medlem längre
*ler* Bra, gillar hela, men fastnade speciellt för det första makabra stycket.
2005-11-08

  rebecca d
ja: himlen föll in i mig...härligt. Och så plötsligt måste det vara ofta och "oförberedd". gillar tonen i dikten, berättat på ett skönt sätt.
2005-11-05

  Anna H
"Himlen föll in i mig". Vilken härlig fras.
2005-11-05

  Wretling
Tankeväckande och symbolisk målande. Tycker om !
2005-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth