Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
. . . -ligt stavas lika men vill inte säja desamma (polysem)


tyd

Vad båtar vad vid vid flod?
Nog kan väl båtar flotta?
Flotta män retas av långdragen gång
gång på gång?
Sund är man
att traska över snäva sund
där är kort bit att lufsa,
bit ihop och loda över,
loda är att mäta djup
så som en såningsman
avgöra så djupt man
kan gå.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lady Alassa
Läst 352 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-14 15:45



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Rolig ordlek med många underbottnar bland orden
2010-03-24

  Anna*
Ordlekar gillar jag de sätter fart på tankeapparaten och ger nya spår som kan leda vidare till halt annat och in i det äventyret är jag på väg ... Fin länga med polysema ord i varje rad!
2010-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Lady Alassa
Lady Alassa