Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Buren av bränd sten


Efter de nedfallande stenarna av eld

En glöd som aldrig dör
bränner utan värme
bländar utan ljus

”Se, en dansande narr!”

Endast de som prövats
ser mina fotsulor av aska

Under ruinerna
av det som var tänkt
att bli mitt livs fästning
finns ett okänt mönster

Det verkar förundra drömmens gestalter...


det kan gå ett helt liv
eller blott en kort stund
jag vet det ej

när världen blivit likt ett kadaver
som hängs över dina sista drömmar
och blicken tyngs mot bränd sten

innan din beskärmade utblick
öppnas som en famn
villig att bära dig
på okänd stig
av spillror från ruiner

det nära
blir då otydligt

du kan ej se det
men vid första krönet
förnimmer du någon vid din sida

och en doft likt ett böljande
fält en sen sommarkväll 
som viskar:

"Se! H
orisonten omsluter ditt hjärta!"




Fri vers av Almagrundet
Läst 1319 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2005-11-04 13:29



Bookmark and Share


  catharina.jerbo VIP
!!! så skoj det var!
2013-01-03

  Regn & Grus
*”Se, en dansande narr!”

Endast de som prövats
ser mina fotsulor av aska*

Målande rader i tämjda nyanser.
Underströmmar av okända mönster, tänkta att lära av.
Så sakta gror vissheten om att livet är sinnligt skönt.
2010-02-04

  Jana
Jag är en av de som precis har hittat hit till poeter.se
Kände att det var dags att vidga mina vyer och att ge andra kommentarer än "bra skrivet" Så det är väl dags att börja öva nu.

Den första tanken som slog mig var att dikten känns väldigt välskriven och sammanhängande. Så döm om min förvåning när jag såg att det egentligen var två dikter från början. Det hade man vekrligen aldrig kunnat tro.

"innan din beskärmade utblick
öppnas som en famn
villig att bära dig
på okänd stig
av spillror från ruiner"

Underbart stycke.. Beskärmade passade så bra. Har aldrig ens tänkt på det som ett ord.

och slutet.. Så passande.

Nu blev det inte så mycket kritik, men när något är så välskrivet så måste det ju ändå vara bättre att tala om vad man tycker är bra än att leta något man vill peta i bara för att.
2005-11-08

  Almagrundet
Jag tackar Cathy för ett ping-pongande av tankar och för din konstruktiva kritik. Detta är när poeter.se är som bäst!
2005-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet