Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet går som på räls

Livet går som på räls
Ibland byter jag spår
stöter på hinder
eller spårar ur
men det rullar på
såväl i uppförsbacke
som i nedförsbacke
antingen jag vill
eller ej
Ibland kränger det till
rejält i kurvorna
man trillar av stolen
och slår sig
eller så sitter man kvar

Jag stannar upp ibland
på en station då och då
Där möter jag ljuset,
glädjen och skratten
Sen går tåget vidare
i sitt vardagslunk
dunk, dunk

Tåget rullar på
förfärligt snabbt
milstolparna far förbi
jag tittar i backspegeln
bakom mig ser
jag soluppgången
och det som varit

Men just detta år
har det varit
en riktigt frostig vinter
Nu ser jag fram emot
ännu en vår
grönska och fågelkvitter

Livet rullar på….




Fri vers av Metaformannen
Läst 377 gånger
Publicerad 2010-03-18 11:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Metaformannen