Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är hon som kan påstå...

Vem kan påstå att hon är på rätt väg
om hon aldrig gått vilse

Vem kan påstå att isen håller
om hon aldrig fallit igenom

Vem kan påstå att hon är flygfärdig
om hon aldrig provat sina vingar

Vem kan påstå att hon kan simma
om hon aldrig varit på djupt vatten

Den som söker rätt väg efter kartan
går någon annans väg

Vem kan påstå att hon lever
om hon aldrig upplevt andra sidan




Fri vers av Metaformannen
Läst 699 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-24 09:19



Bookmark and Share


  Regn & Grus
*Den som söker rätt väg efter kartan
går någon annans väg*

Favoritrader i denna pärla till dikt!
2010-01-23

  Lilla_Lala
Mycket tänkvärd text! Och som svaret på frågan skulle jag vilja säga: Den eviga optimisten. Men du har rätt, vägen enligt kartan måste inte alltid vara den rätta vägen om den rätta vägen är oupptäckt. Jag gillar den här!
2006-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Metaformannen