Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tyngden som håller skrattet arbetsdugligt



i slutet av livet sa han
-har jag nånsin hittat en skatt
så var det tyngden
som håller hjärtat i jorden
så att såren har chans att gro
tyngden som håller armodet söndervärkt
och skrattet arbetsdugligt
har jag den skatten kvar
så är det att jag kan
känna vad andra känner
det stavas ljus sorg
och som all annan sorg stavas den
koncentrerad kärlek
som stavas
precis som det känns
tyngden som gör allt lättare




Fri vers av Elin Lindkvinna
Läst 415 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-18 19:42



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Underbart vackert. =)
2010-05-27

  Mikael Lövkvist
Den här dikten upplever jag som en skatt; stor livsvisdom förmedlad, och förd vidare. Tack.
2010-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Elin Lindkvinna
Elin Lindkvinna