Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En story om ett under av skötsamhet och med en toleransnivå från en annan planet.., men vad döljer sig ,egentligen, under denna mask ? Finns lite självbiografiska anslag i denna historia, som vanligt är jag på "Looser-sidan"..........


"Den Välanpassade "

Han var SÅ oförarglig så att inte ens Hin Onde själv skulle bry sig . Han gick omkring i sin "bubbla av kastavattenpåengås-trivialiteter" och INGEN kunde komma innanför hans prosaiska "kostym" av floskler och tomma ord . Han var aldrig svarslös ,hade alltid något snusförnuftigt eller intetsägande till svar, hamnade aldrig någonsin i konflikter, det var under hans nivå, hårda ord fanns inte med i hans alfabet .
Mannen ifråga var specialist på att "flyta ovanpå" , han var ju mycket vältalig och kunde , lätt, snärja en meningsmotståndare med hjälp av överslätande och försonliga haranger på ett språk,som vida överskred meningsmotståndarens verbala kapacitet. Omärkligt och skickligt använde han, i själva verket, orden som ett lömskt vapen ,där han avfyrade "verbala kaskader" som, nästan alltid, gjorde meningsmotståndarna schack och matt !
Alltså var denne individ, i konventionell mening, en "välanpassad" person, som åtnjöt stor respekt bland populasen och, dessutom ,var ganska populär. Märk dock ordet "ganska" , det fanns människor, som stod på hans verbala nivå, som hade genomskådat honom . Som,för länge sedan, förstått, att det ,egentligen, handlade om "en Ulv i Fårakläder" . Problemet var att dessa människor INTE åtnjöt samma popularitet och förtroende som denne man . Förgäves stångade de sina huvuden blodiga i sin kamp för att avslöja denna bluffmakare. Och, om de inte förblött, så håller de väl på denna dag som idag är......

--




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 332 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-18 20:00



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Låter som en svensk byråkrat eller politiker...
Ibland är ju dessa begrepp synonyma.
2010-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska