Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det tar sej nog till slut, det här med evolutionen



förmödrar undrar om jag reder mej
om jag bakar hälften bark i brödet
när grannens åker står frusen
jag berättar om globaliseringen
att jag har ungefär sju miljarder grannar
och inte en aning om vad han
som jag hör kissa
på andra sidan väggen heter
men att jag skulle tro att han lider
av samma mentala missväxt som vi andra
det tar sej nog till slut
det här med evolutionen
men det är fortfarande svårt att få det att gå ihop
vi sålde livets nödtorft för att ha råd med sötbrödet
trots att grannens barn svälter på andra sidan teverutan
och då blir det knapert
ja det tar sej nog till slut
det här med evolutionen
men det är fortfarande svårt att få det att gå ihop
själv rymmer jag både han
som så sällan vågar ta av sej storstövlan och hårdhandskan
inför nyskurade golv och fruntimmerstrams
och så hon
med sina skurknän
sitt skurhjärta



















Fri vers av Elin Lindkvinna
Läst 433 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-19 16:20



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Ja, det tror jag det gör - det är jag övertygad om.
Sedan detta du skriver om

hur grannens barn svälter på andra sidan teverutan

Jag har sällan sett den tanken i så fenomenalt väl valda ord. Bättre kan det inte sägas.

Sådär uttrycker de sig aldrig på nyheterna; det borde de göra.
2010-05-27

  Mikael Lövkvist
Ljuvlig. Den fick mig att minnas en annan favoritdikt: Thich Nhat Hanh's Please call me by my true names. Ja, vi får hoppas att det tar sig det här med evolutionen. Ibland brister jag i mitt tålamod inför den tid det hela tar, både vad det gäller min egen, och mänsklighetens i stort. Fast det paradoxala är ju att det inte verkar hjälpa att pressa på heller. Alla födslar behöver tydligen sin egen naturliga tid, med både en smula arbete (genom den metaforiska kanalen, då), och en god dos avslappning & "surrender". Tack för en både uppväckande (heter det så på Sveamål?) och jordnära dikt.
2010-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Elin Lindkvinna
Elin Lindkvinna