Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

100 ord till alla ensamma

Plötsligt for de ur henne, tankarna som hon burit om ensamhet och övergivenhet. Rätt var det var, vid bordet, i en fullsatt restaurang där de skulle äta sin middag.

”Jag kommer att dö ensam”, sa hon plötsligt, innan hon hann hejda sig.

Han tittade upp från menyn han studerat, såg på henne, lutade sig fram och beredde sig att protestera, men sen såg hon hur ljuset i hans ögon blev ett annat.

”Det kommer jag med!”, utbrast han.
De såg ett ögonblick på varandra, sen brast de ut i ett lättat gapskratt.

Två själar såg varandra i ensamhetens öde land.




Prosa (100-ordare) av leelee
Läst 494 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2010-03-20 14:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Humorn som plötsligt öppnar dörren till friheten.. så känns denna fina text
2010-03-25

  Anna*
Suveränt! Gillar! Härligt möte mellan två ensamma med humor och elegans skrivet med exakt 100 ord. Skickligt!
2010-03-25

  walborg
Ett genuint möte i intimitet - en fantastisk beskrivning - så överraskande också när detta sker ibland.
2010-03-23

  Monika A Mirsch VIP
vilket underbart slut - på din dikt alltså!
2010-03-21

  Samuel E. Rajeus VIP
Ja, så sorgligt, mycket bra fångat den stora frågan. Bra som alltid.
2010-03-21

  blaite
Du är s bra. Vilken middag shit
2010-03-20

  ~Leonardo~
som i ett slags uppvaknande...en reflektion..delad.
härligt frisk tycker jag. "alla dör ensamma" jodå!!!
2010-03-20

  Johan Bergstjärna VIP
Beriande, bra!
2010-03-20

  Carsten
Finstämt. Fruktansvärt. Förlösande. Vad skall man tro om fortsättningen för detta par? Ja, jo. Mycket bra! Tack.
2010-03-20

  Quasimodo
Härligt och fint kan det bli även i de allvarligaste ögonblicken, tack !!
2010-03-20
  > Nästa text
< Föregående

leelee