Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MARIA

Den unga kvinnan,
nyss var hon ett barn
lekte på ängarna.

Kanske plockade hon
röda anemoner
och drömde om livet.

Nu var hon trolovad,
snart skulle han komma,
och ta henne till sig.

Då händer det oväntade.
Vem väntar på änglar
den vanliga dagen?

Han står där i rummet
med Herrens hälsning,
ett besynnerligt tal.

Du skall föda en son,
den Högstes son.
och med dig är Gud.

Ett oväntat bud.
Hur skulle det ske,
har ej haft någon man.

Men ängeln han talar
om den Högstes kraft.
Så det undret kan ske.

Och den unga Maria,
hon tror vad hon hör
och ger Gud sitt ja.

Så lär oss Maria
att en vanlig mänska
kan få uppdrag av Gud









Bunden vers av Annika J
Läst 511 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-03-21 10:19



Bookmark and Share


  Maria T
Mycket vacker dikt till
Marias ära
2010-04-23

  rebecca d VIP
ja, verkligen!
fint!
han kommer bara till ödmjuka!
2010-03-22

  Bibbi VIP
Så skön.
2010-03-22

  Monika A Mirsch VIP
"Den unga kvinnan,
nyss var hon ett barn
lekte på ängarna."

allting går så fort att man hisnar - svårt att hinna med - att leva upp innan man snubblar och ser upp - Vackert!
2010-03-21

  walborg
Innerlig text som flyter fram så naturligt i snygg diktform och god rytm.
2010-03-21

  Jaseph
Inte en enda falsk ton här!
2010-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Problemet uppstår när människor sätter sig till doms över budbärarna - och därmed över Gud - och undrar: "HUR kan Han ha utvalt DEN DÄR???"
2010-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Annika J