Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en kollektiv diktansträngning av de närvarande på PoetParty SavageStreets 15/3 2010


EN ÄKTA STUND



Är något overkligt skört
Är något som saknas i mänskligheten
Kan jag få ett
kock stryk tack?
utan blanka katter och vingklippta
fjärilar stannar inga andetag
jag tycker det borde upprepas
En äkta stund. En äkta stund.
det borde bli vackert
när du smeker min sida
jag borde kanske låta det hela vara
och söka mig bort
för jag är trött på dig & ditt
det är dags för mig och mitt
solen rinner sakta ner för himlen
och jag sitter på balkongen med ett glas rött vin i handen
hur ska jag kunna trilla ner på gården
utan att det verkar uppgjort och planerat?
På konsum köper jag en fryspizza
som på något artificiellt sätt blir det mest äkta
en äkta stund är tillsammans med
John Blund och du ska till att sova
den sekund du pendlar mellan medvetslösheten
och dagens sista mörka timmar
det har varit, trodde jag
Men nu finns det många äkta stunder som lyser starkt,
med dig
Buksmärtorna gör mig påmind om om meningen med livet:
"vi dör alla levande, och lever alla döende"
ni pratar om en äkta stund men vågar knappt nudda något sant
jag dör utan mina poesiandetag i bröstkorgen
jag ser ingenting i det här strama huset
inte räcker det lilla ynkliga ljuset
och ......... är dessutom fruset (ledsen men jag ser inte vad det står där)
då krampaktigt höll jag i kruset
och lätt därute i pausen
en och en halv cigarett




Fri vers av Shininkagemusha
Läst 435 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-03-21 10:10



Bookmark and Share


    Igot Tochange VIP
Först tänkte jag; nämen (nu händer något nytt med Shin, en oväntad vändning) Sen kände jag; liv (när jag gick ner på kommentarerna)- jag vill också vara med! Nu inser jag att; shit, det är för sent. En annan gång, ett annat liv, kanske. Bra vare i alla fall.
2011-04-01

  Mats Henricson
Coolt ! Skulle vilja delta i något liknande.....
2011-03-14

  Shininkagemusha
Påpekar som förtydligande:

Jag har alltså bara bidragit med titeln. Dikten skrevs av de poeter som var på senaste PoetPartyt. De fick skriva två rader var även om den sista poeten (jag tror det var Åsa Freij) i sann anarkistisk anda skrev sex rader.
Jag har bara transkriberat verket. Tack för en kul diktlek vänner.
2010-03-22

  /Isabel
Det här var bra! "hur ska jag kunna trilla ner på gården utan att det verkar uppgjort och planerat?" Och ett snitsigt slut.. Gillar!
2010-03-21

  Catharina Edin VIP
Tack Larz, de raderna var mina!
2010-03-21

  stenen/ Yv Ericsson
Måste nog läsa om flera gånger. Drabbades av en lättare förvirring..
och till viss del andnöd. tack.

//stenen
2010-03-21

  Larz Gustafsson VIP
"hur ska jag kunna trilla ner på gården
utan att det verkar uppgjort och planerat?"

Oslagbart!
2010-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Shininkagemusha
Shininkagemusha