Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite om detta begrepp....


Demokratins innebörd

Demokrati innebär rätten att , fritt, yttra sig i tal och skrift, rätten att ,fritt, driva de frågor man, själv, tror på, rätten att kritisera andras idéer (på ett demokratiskt sätt, utan förolämpningar t ex) . Detta är mycket värdefullt och vi ska vara rädda om denna möjlighet . Tyvärr har en del människor INTE förstått demokratins innebörd utan förfaller till Förtal, Falska Anklagelser, Osanna Påståenden, Lögner, Förtäckta Hotelser och annat skit ! Dessa personer är varbölder på demokratins rena kropp !
De hotar, indirekt, demokratins hela existens, de besudlar den, de saboterar den !
Konsten att föra en konstruktiv och demokratisk debatt är INTE lätt, ALLA kan göra misstag "i stridens hetta" ,så enstaka "förlöpningar" eller "överträdelser" är, naturligtvis, helt OK, de individer undertecknad avser är de ljusskygga personer som satt dessa tvivelaktiga metoder i system ! Man kan, med fog, tro att de, MEDVETET, vill förstöra demokratins grundstenar eller luckra upp desamma . Tankarna går åt "extremisthållet" , sådana metoder passar ju PERFEKT in i höger-eller vänsterextremisternas regelböcker !

---




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-21 11:21



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Det är INTE förtal om man torgför en persons åsikter, sätter "titlar" på dem och kritiserar dem konstruktivt, SKILLNADEN är den att man då använder sin demokratiska rätt på ett korrekt sätt, har personen ifråga torgfört åsikter som ger berättigad anledning till att sätta en "titel" på denne så ÄR det OK, anser jag... "Som man bäddar får man ligga"...
2010-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Definitivt.
Håller med till 100%.
Och ofta uppträder exempelvis de som påstår sig vara antirasister på exakt samma sätt som Hitlers stormtrupper.
Det finns även de som VILL ha bråk och inte accepterar en försoningsinvit.
2010-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska