Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Möten längs vägen

 

alla ord
vägs på guldvåg
för att passa

 

hon tappar de egna

 

gömmer sig
döljer sig
förlorar sig
fryser länge

 

hon letar

skriver

 letar

 hittar

 delar

 överlämnar

 orden

 

 

     *

 

ett irrbloss

 

lämnar avtryck
mitt i isskorpan

 

liv som blåser in
och ut igen

 

kanter  ruggas upp
och sinnen  öppnas

 

hon vandrar

 

vidare

 

vidare

 

      *

 

dagen de möts
talar hennes ord igen
ord som flyter med lätthet mellan dem

 

sakta smälter isen bort
av värmen
och bildar rännil
över vägen som aldrig tar slut

 

i hallen möter hon  
nyvaken, en morgon

glädjen i hans blick

 

        *

 

avstånd och närhet
närhet och avstånd

 

mötas och skiljas
skiljas och mötas

 

liv till låns
liv till skänks
liv att levas

 

vägen nästan isfri

 

sidensvansar i mängd
i trädet
utanför hennes köksfönster

 

och jul gardinerna
fick vingar till slut

 

 

© Eva Langrath 2010

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 494 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-03-24 13:05



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar detta.
2010-04-05

    Madeleine Ågren (Maduska)
Schhhh ... Fin.
2010-04-01

  Fredrik P. VIP
en fint minimalistisk dikt
som öppnar och visar
poetens känsliga avvägningar

vi lever som "irrbloss" trots planering
i ett universum som räknar miljarder år

kommunikationens värme kan
få isar att smälta och låta glad-våren
göra entré

det finns känslomässig närhet
trots geografiska avstånd

och fågel Fenix finns både här och där
när vi äntligen närmar oss påsk
och vintern "fick vingar till slut"

tack!
2010-03-27

  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket vacker dikt om mänskliga möten i både kärlek och smärta samt vackerhet.
Fint och berörande.
2010-03-24

    ej medlem längre
Åh den här var det bra sug i -- man kan inte sluta läsa.
2010-03-24

  Carola Zettergren
Att leva, att mötas..och vilket underbart talande slut!:)
2010-03-24

  Monika A Mirsch VIP
så mycken smärta - så mycken längtan - så många poetiska ord
2010-03-24

  Carola Bouvin
Den här kändes härlig att läsa på något sätt träffande och... "julgardinerna fick vingar till slut" Underbart!
2010-03-24

  Anders Nordlander VIP
gillar ditt sätt att skriva...
2010-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP