Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och varje människa ska gå en stig...

 

Och varje människa ska gå en stig

som ingen uti förväg känner av.

Vi trampar försiktigt med lätta steg

och får kärlek som lotsar oss fram.

 

Vi lär oss klokhet ur en boklig värld

och famlar i filosofers avgrund.

Vi drar en slutsats och vi väljer väg

för att få stanna i den vuxna världen.

 

Sen törnar och bakslag dem finner oss

till härdning och till att få känna livet.

Just kämpa och att lära livets lott

det lämnar oss ofta ett lyckligt liv.

 

(c) tk.




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 383 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-25 00:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Livet är en klurig gubbe som både retas och sätter oss på prov. Men det finns visdom i allt han visar oss...
Tycker om!
2010-03-27

  Johan Bergstjärna VIP
Jag har gett upp kampen, och har tagit krumelurpiller för att förbli ett åldrat barn, jag vill inte bli stur! Vägrar att lära mej livets lott! ; )
2010-03-25

  L Patrik W Johansson VIP
Jo det är väl beskrivet, det är ju repriserna som är lika tråkiga som på TV
jag är hellre med om något problem som kan övervinnas som är värre än sådant som kan förutses innan det händer som är lindrigare

alla borde kunna den universella lagen om orsak och verkan

Be well,
LPatrikWJ
2010-03-25
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra