Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hans händer går, som lärkvingar...

Han sitter i rullstol, hans ben är svaga...

Jag rullar ut honom i stan, vi går i parker, vid havet och
tittar ut över Sundet, bort mot Ven och Köpenhamn och
på våren, sommaren och långt in på hösten stannar vi till på Seglarpaviljongen, som ligger nära stranden, äter en bit mat
eller bara dricker ett glas vitt vin och bara sitter och tittar...

Jag drar honom ner och uppför backar. Och nu denna
snöiga vinter har jag kört fast med rullstolen flera
gånger det har varit svårt att ta sig fram och över
alla snökantigahögar de, som plogbilarna lämnar
efter sig. Ibland har det inte alls gått att komma
över den muren utan jag har fått gå runt alltihopa
tills jag har hittat en öppning.

Folk har stannat till vid oss och sagt att det ser svårt
ut det här, men jag har svarat att jag ger inte upp
det brukar ordna till sig till slut...

Då brukar min man skrattande ropa till och säga:
-Jag vinkar hela tiden och visar den rätta vägen!
Utan mitt vinkeri hade det blivit svårt!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-28 11:47



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Jag ler medan tårarna rinner när jag läser om denna enorma kärlek och ömhet
2010-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt